Kurser

Under september 2024 öppnar jag upp dörrarna till min ateljé för dig som vill lära dig mer om olja och akvarell. Vårterminen 2025 utökar jag mitt kursutbud ytterligare och då i keramik (ej drejning) och Vedic Art.

Ateljén är en vacker ladugårdsbyggnad där det vilar lugn och harmoni för dig som uppskattar det. För att kunna ge alla deltagarna återkoppling och undervisning utifrån där man befinner sig tar jag max emot 10 personer i varje grupp. Varje kurstillfälle är 3 timmar och fika ingår. Material ingår ej men kontakta mig gärna om du vill ha tips och idéer vad du behöver för att starta upp.

Ungdomsgruppen riktar sig till åldrarna 11 – 16 år och är en skapande verkstad där vi arbetar utifrån olika teman och material.

Kurstillfällen hittar du här >>

Kursanmälan hittar du här >>

Akvarell & olja, terminskurser

I min vackra ateljé i en vitslammad lada med utsikt över vida fält och havet inom promenadavstånd erbjuder jag kurser både för dig som är nybörjare eller har erfarenhet av att måla. Kurstillfällena inleds alltid med en genomgång och med tid för frågor. Mitt mål är att utmana och uppmuntra dig i ditt skapande. Stötta dig i ditt färgval, formspråk och kompositionen av bilden. Vill du måla stort eller litet? Hur fångar man ljuset? Hur hittar jag tips på idéer för mitt målande? Kursen ger dig möjlighet att arbeta både med olja och akvarell under de 10 veckor kursen pågår.

Akvarell & olja – Här får du möjlighet att utforska båda konstformerna

Kurstillfällen hittar du här >>

Kursanmälan hittar du här >>

Konstkurs, barn & ungdomsgrupp, terminskurs

En skapande verkstad för åldrarna 11 – 16 år där vi arbetar med allt från akryl, akvarell, kol, papier maché, måleri med kaffe, tusch, skapa mobiler, mönsterlek eller kanske har du egna idéer som du vill förverkliga? Kursen pågår i 10 veckor, material, fika och popcorn ingår. 

Kurstillfällen hittar du här >>

Kursanmälan hittar du här >>

Keramik (ej drejning), terminskurs

I min ateljé finns det även en keramikugn och stengodslera för dig som vill skapa i lera. Detta är en kurs där du får utforska lerans enorma möjligheter utan att dreja. Varje kurstillfälle inleds med en genomgång och frågeställningar. Vi ringlar, tummar, kavlar och skapar skulpturer/figurer. Du kan även arbeta med mallar där du formar skålar, fat, muggar eller bara låter fantasin flöda. Jag använder penselglasyr och även den vackra decopotterycolour glasyren som ger ett mjukt och akvarell liknande utseende när det glaseras. Kursen passar både nybörjare och dig med erfarenhet. Jag är övertygad om att vi tillsammans  inspirerar varandra på olika sätt oavsett kunskaper.

Kurstillfällen hittar du här >>

Kursanmälan hittar du här >>

Vedic Art

Denna konstform skiljer sig från mina övriga kurser. Kurserna inleds med föreläsningar/introduktioner och riktar sig till dig som vill göra en egen resa inåt i dig själv. Du lär dig att lyssna inåt, din röst och den egna rytmen. Du målar inte av något i det yttre utan det du skapar sker av sig självt. Utifrån det skapar du och hittar dina färger och former.  I Vedic Art hittar du en karta att navigera efter för att hitta dig och ditt inre. Där framträder ur din pensel ditt ljus på din tavla.

Curt Källman säger ”Lyssnar du noga- konsten är ju tystnadens språk, kan du höra stjärnorna viska till dig om din väg och uppgift i det stora kosmiska dramat. Ta en simtur i helhetens ocean där skaparkraften är oändlig.”

Kurstillfällen hittar du här >>

Kursanmälan hittar du här >>

Akvarell & olja, sommarkurs

I det vackra Blekinge i ett litet samhälle vid namn Listerby erbjuder jag kurser för dig oavsett om du är nybörjare eller skapat under en längre tid. Min ateljé ligger bredvid storslagna fält, vacker skog och med havet inpå knutarna. Min ambition är att utveckla och utmana dig i ditt skapande men även att få dig att njuta av naturen och finna ro och avkoppling för själen.

Kurserna passar dig oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av kreativt arbete. Varje dag inleds med en genomgång inom olika områden, reflektioner och återkoppling av gårdagens arbete. Om vädret tillåter ger vi oss ut i den vackra blekingska naturen och målar, annars sitter vi i min vackra och rofyllda ateljé och arbetar. I kursen ingår varje dag en lättare lunch, fika, frukt, te eller kaffe.

Material ingår ej i kursen men jag tipsar dig gärna om olika material och vad du kan behöva under kursdagarna. 

I ateljén finns staffli, bordstaffli, hopfällbara stolar för utomhusmåleri och andra tillbehör. Behöver du komplettera med någon färg finns det möjlighet till det.

Kurstillfällen hittar du här >>

Kursanmälan hittar du här >>